En lesbe i åpent landskap

Hun kaller seg skeiv, normal og lykkelig, forfatterdebutant Maren Sekkingstad (35). Mer betegnende kan det ikke bli for verdens snilleste frempåkjerring som mener at båser – de bygger vi selv.

Du er jo ikke helt typisk lesbisk du? Maren stirret på læreren sin i videregående skole og undret seg over det uvitende spørsmålet. – Typisk lesbisk, hva er egentlig det…?

Det tøffeste for Maren Sekkingstad (35), når hun begynte å lure, var hvordan hun skulle være og se ut.
 

Filskifte

Allerede i ungdomsskolen følte hun seg annerledes. Guttene hun var sammen med i ungdomsårene, ble hun liksom aldri skikkelig forelsket i; det ble mer en fascinasjon. Hun begynte å lete – etter seg selv.

– Jeg prøvde og prøvde, som mange andre, men det stemte bare ikke. Sånn som jeg vet forelskelse er nå, har jeg aldri følt for noen gutt.        Som 18-åring stod hun frem for omgivelsene med selverkjennelsen om ikke å høre til i hetero – men homofilen. Siden den gang har Maren, samlet notater og erfaringer som til slutt ble boken “Skeiv, normal, lykkelig”.

Skeive båser

Her formidler den ferske forfatteren om alt fra orgasmens mange ansikter til kommunikasjonssvikt alle filer imellom. Lei fordommer og stigmatisering, oppklarer hun med humor og letthet det som for henne er en del selvsagtheter, men som ofte røsker i rammene til samfunnets idoktrinerte normer. For båser mener Maren vi bygger selv.

– Båser skaper fordommer og jeg er mer opptatt av å rive dem ned. Ideen var å skrive en bok som handler om mellommenneskelige forhold. Det handler om dialog, påvirkning, bekreftelse, avkreftelse – for oss alle. For uansett hvilken planet vi kommer fra – Mars, Venus, eller delstater på hver av dem – er mange av spørsmålene som dukker opp, de samme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *