Skap liv i hjemmet med snittblomster

En bukett med snittblomster muntrer opp både i sjel og hjem. Liljer, krysantemum og inkalilje er alle snittblomster som finnes i trendige farger og ikke minst farge kombinasjoner som passer til høstens gylne glød.  

Renhet og eleganse

Så langt vi kjenner historien har det alltid vært noe mystisk og opphøyet overliljene. Liljenavnet stammer fra områdene rundt Persiabukten og er avledet av ordet hvit – ren. Som et symbol på renhet, assosiert med det jomfrulige, ble Lilium candidum kjent som Madonna liljen. Madonna liljen har fulgt menneskene i flere årtusener og er gjengitt på vaser fra Kreta datert til ca 3000 f.Kr.

En gyllen blomst

Opprinnelig kommer krysantemum fra Kina og Japan. Navnet krysantemum stammer fra de greske ordene chrusos som betyr gull og anthemom som betyr blomst. Altså en gyllen blomst. Det passer jo bra, siden denne planten finnes i mange gylne fargekombinasjoner. Krysantemum har fra tidenes morgen vært en verdsatt plante i Østen, hvor den utover å være en av de mest populære prydplantene samtidig ble tillagt sterke medisinske egenskaper.

Fra inkaens rike

Inkalilje (Alstroemeria) har vært dyrket som snittblomst siden 50-tallet og populariteten har stadig økt. Noe av grunnen til dette kan være fordi den er særdeles vakker, veldig eksotisk og ikke minst mege holdbar. Inkalilje er vel kanskje den mest holdbare snittblomsten vi har (2-3 uker).

I Norge produseres det omtrent 2 millioner inkaliljer. Du får den i farger til enhver smak, som knalle og skarpe farger som gult, oransje, rødt og i noe mer sarte farger som hvite, rosa og lilla nyanser. Denne eksotiske blomsten, fra inkaenes rike, passer godt til en fargeflørt på stuebordet.

Kortreiste blomster

I fjor ble det produsert ca. 122 millioner snittblomster i Norge. Norske snittblomster har kort vei fra produsent til forbruker. Dette gjør at kvaliteten sikres og at du som forbruker kan få lengre nytelse av blomstene du kjøper. Følger du samtidig tipsene for snittblomster, kan du ha blomstene lenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *