Fugleselskap i hjemmet

Fugleselskap i hjemmet

Har du en drøm om å skaffe deg en undulat, kanarifugl, papegøye eller parakitter, er du ikke alene. Fuglen et nemlig et hyggelig sosialt tilskudd i hjemme med dens kvitter, sang og selskap.

Fugleburets viktigste funksjon

Fugleburet er ikke bare et bur for fuglen din, den er dens hjem. Akkurat slik som huset er for oss. For at du skal ha et komplett fuglebur er det visse ting som må føres opp på listen. Noe av det første du bør ta stilling til før du kjøper fuglen, er hvor stor fugl du skal kjøpe deg. Dette er nødvendig informasjon, slik at du får en riktig størrelse på buret. Husk at fuglen skal kunne slå ut vingene og fly i buret sitt, også når den har blitt fullvoksen. Det er også avgjørende med sprinkelavstanden i buret, slik at fuglen ikke risikere å sitte fast og ødelegge seg.

Dekorering av selve hjemmet

De neste punktene på listen er hva fuglen faktisk trenger. Som et minimum trenger den fôrskål, vannskål, badekar og to sittepinner. Vær spesielt oppmerksom på at du ikke kjøper sittepinner av glatt plast, da disse er meget vanskelige for fuglen å sitte på. I tillegg bør man investere i fugleleketøy, da fugler har behov for å leke og underholde seg selv. Det finnes mange spennende og fargerike leker på markedet, så det er kun fantasien som setter en stopper for hvordan du ønsker å dekorer hjemmet til din fugl.

Fugler elsker å bade

Husk at fugler er egentlig ville, og vi har vel alle sett fugler som bader i vanndammer, fontener og generelt der hvor det finnes vann. Vannet er ikke bare en nødvendighet for å slukke tørsten, den må også ha et sted å bade. For den elsker å bade. Når fuglen bader er det ikke kun selve gleden av å bade som blir stimulert, det hjelper dem også til å holde seg rene og er bra for helsen. Husk også at fuglen må kunne lufttørke i en god temperatur så de ikke blir syke, så vær nøye med hvor du plasserer buret. Fugler er også meget sosiale, så plassere dem helst et sted i huset hvor det ofte oppholder seg mennesker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *