Cinema Premieres 06 July

Mr. Brooks
Thriller, USA

Se for deg Mr. Brooks: Suksessfull forretningsmann, kjærlig familiefar, sjenerøs og en stor ressurs for samfunnet. Utad er han perfekt, men bak fasaden skjules en umettelig morder. Så smart og beregnende at ingen har mistenkt ham – før nå.

Mr. Brooks (Kevin Costner) har alt. En kjærlig kone, en hengiven datter og en sterk posisjon både i samfunn og forretninger. Men han lever også et annet liv, ukjent for alle rundt ham. Han er “The Thumbprint Killer”, en jaget seriemorder, fortsatt på frifot.

Morderen har holdt seg i ro lenge, inntil Mr. Brooks grusomme alter ego igjen vekkes til live. Han gir etter for en ond trang. Et intetanende par må tas av dage. Men midt i ugjerningen begår han sin første tabbe, han blir sett av en observant fotograf. Som bestemmer seg for å sette Brooks under press med et uanstendig krav. Brooks må godta å utføre en siste ugjerning, en kriminell handling som kobler den hardnakkede etterforskeren Tracy Atwood (Demi Moore) til saken. Og jager henne, med drakraft av egne innvendige demoner, mot en avsløring av den ettersøkte drapsmannen.

For første gang kan Brooks skimte endestasjonen. Et stoppested han ikke kan unngå, med mindre han fortsatt kan skjule sitt andre jeg – og sanne identitet for alltid.

Skuespillere: Kevin Costner, Demi Moore, William Hurt, Dane Cook

The Host
Komedie/skrekkfilm, Korea

Monsterhit fra Sør-Korea

Bong Joon-ho markerte seg med den internasjonale suksessen Memoires of Murder (2003) som en av de viktigste regissørene i bølgen med nye filmskapere fra Sør-Korea. Nå er han tilbake med The Host som har slått alle publikumsrekorder i hjemlandet. Dette er en genrefilm som er like original som genren er sjelden i våre dager. The Host er nemlig en monsterfilm.

Amerikansk militære forurenser den store Han-elven som flyter gjennom Seoul, og noen år senere lurer et mutert uhyre under vannet klar til å angripe byen. Dette er starten på en berg-og-dalbane-tur av skrekk, slapstickhumor og satire som stadig tar overraskende vendinger. Uhyret er resultatet av førsteklasses spesialeffekter (Peter Jacksons selskap Weta jobbet på denne filmen) og vil sikre denne filmen kultfilmstatus.

Skuespillere: Song Kang-ho, Byun Hee-bong, Park Hae-il

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *