Salg av hudpleie til himmels

Salget av ansiktskremer, hårfjerningsmidler, hudlotion og øyepleieprodukter har fordoblet seg siden 2005 hos Vitusapotekene.

Nå i høstmånedene har kundene kjøpt mer enn 50 000 krukker og tuber med midler til ansiktspleie og 25 000 flasker med lotion hos denne kjeden alene. Men også for oljer, rensemidler og fotpleieprodukter peker salgskurvene bratt oppover.

Storforbrukere

Nordmenn er storforbrukere av kosmetikk, hudpleie- og hygieneprodukter i internasjonal sammenheng. Målt i forbruk per innbygger ligger nordmenn som nummer to i Europa etter Sveits. Samlet kjøper vi slike varer for drøyt åtte milliarder kroner årlig.

Det er en trend at apotekenes utvalg av slike varer øker sterkt, samtidig som de har jobbet bevisst for å kunne tilby god rådgivning, ifølge daglig leder Anne Marie Horn ved Institutt for apotekforskning, Apoforsk.

Opplæringen på dette området er styrket. Nye undersøkelser viser at apotekteknikerne nå føler seg mer kompetente enn før til å gi råd om både syk og frisk hud, sier Anne Marie Horn.

Hudpleiesalong

For et år siden ble landets første apotek med egen hudpleiesalong åpnet i Oslo. Kombinasjonen har slått godt an hos kundene. Kapasiteten er fullt utnyttet og det er som regel nødvendig å bestille time i god tid, sier apoteker Mathias Rasch-Halvorsen ved Vitusapotek Majorstuen.

Mellom 70 og 100 kunder får behandling i apotekets hudpleiesalong hver måned. Vi merker godt at interessen for sammenhengen mellom helse og velvære er sterkt økende. På den måten får også vi brukt mer av vår egen kompetanse, sier Mathias Rasch-Halvorsen.

Allergi og plager

Han mener behovet for god rådgivning har økt de siste årene fordi det er blitt mer krevende for kundene å skille mellom gode og dårlige produkter. Vi ser at stadig flere av hudproduktene som er i salg kan utløse allergier og hudreaksjoner. På apoteket gir vi veiledning som gjør det lettere å velge hudvennlige alternativer, sier Rasch-Halvorsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *